ο δημήτρης και η ώθηση

Λέγομαι Δημήτρης Παπαδόπουλος και η καταγωγή μου είναι από Κύπρο.Έχω ζήσει και μεγάλωσα σε 4 χώρες . Νιγηρία, Κύπρο, Αμερική, και Ελλάδα. Ήρθα στην Ελλάδα πριν 12 χρόνια, μετά από τις Σπουδές μου από Αμερική, και παρέμεινα εδώ πέρα και την παλεύω μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα έναντι την κρίση.

Τόσα χρόνια εδώ στην Ελλάδα το μόνο που έχω μάθει είναι να πηγαίνω σε night clubs, να διοργανώνω διάφορα RnB parties, και να κάνω την ρουτίνα μου με το 9-5 «σοβαρή» δουλειά.

Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ θα έβλεπα πατίνια (inline skates). Τελευταία φορά που είχα φορέσει inline skates ήταν όταν ήμουν στην Αμερική, για μια βόλτα με κάτι φίλους. Ήμουν 21. Πριν από αυτό, όταν ήμουν 15 και πατίναρα παντού στην πόλη της Λευκωσίας, Κύπρου, και επίσης δούλευα σε παγοδρόμιο , (το πρώτο της Κύπρου) .

Πριν από αυτό όμως έχω και μια προ υπηρεσία με τα quads – που φορούσα στην Νιγηρία όταν ήμουν μικρός. Quads που εφάρμοζαν στο παπούτσι σου παρακαλώ, δεκαετία του 80. Το ’86 πήγαινα κάθε Σαββάτο σε ένα Skate Park στην Κύπρο, που είχε τύπου Roller Disco χώρο, και πατίναρα από της 1-9 το βράδυ κάθε Σάββατο, ασταμάτητα. Εκεί μετά από κάποια χρονιά είχαν φέρει τα πρώτα inline skates. Αυτό ήταν το 89-90. Εκεί ακόμη δεν είχα συνηθίσει τα Inlines και συνέχιζα με τα Quads που έδινε το skate park. Κάποια χρόνια μετά όταν ανακάλυψα το παγοδρόμιο τότε άρχισα και με τα πατίνια inline. Ήμουν περίπου 13 και μέχρι τα 17 μου έκανα παντού στην πόλη μαζί με τον κολλητό μου.

Τώρα μετά από περίπου 12-14 χρόνια απουσίας από το άθλημα και hobby, το ανακαλύπτω με την βοήθεια του καινούργιου μέλους της οικογένειας μου ,ο Clooney, ο σκύλος μου. Έτσι όπως «έτρεχα» με τον σκύλο μου μια μέρα στο ΟΑΚΑ, είδα κάποια άτομα να πατινάρουν με τα inlines, και μετά από κάποια επεισόδια «Cesar Milan» μου έδωσε την ιδέα να πάρω και εγώ πατίνια και να πατινάρω με τον Clooney. Με το που πήρα τα πατίνια, και πήγαμε βόλτα στο ΟΑΚΑ βρέθηκα με κάτι παιδιά που με παρότρυναν να πάω την Παρασκευή στην Μαρίνα Φλοίσβου για να βρεθώ με κάποια ομάδα που λέγεται Ώθηση και να τους συναντήσω για να κάνω και εγώ βόλτα μαζί τους. Στην αρχή το αμέλησα, και μετά όταν είδα ότι η αγάπη μου για τα πατίνια ήταν μεγάλη και πάλι, είπα και αποφάσισα να πάω. Και εκεί άλλαξε όλη η ρουτίνα που ζούσα τόσα χρόνια! Τώρα αθλούμαι και γνωρίζω καινούργια άτομα που έχουν όλοι την ιδία αγάπη που έχω και εγώ για ένα σπορ που σε απελευθερώνει. Χαίρομαι ότι έστω και στην Ελλάδα, σε μια χωρά χωρίς καθόλου υποδομές για αυτό το άθλημα, καταφέρνει και κάνει ένα μεγάλο impact γύρω μας, και κάθε μέρα χαίρομαι που μεγαλώνει η ομάδα .

Έχω αγαπήσει και έχω πωρωθεί με το συγκεκριμένο άθλημα, λόγω της ομάδας, και λόγω του σκυλιού μου . Και θέλω να ευχαριστήσω αυτήν την ομάδα, και την διοργάνωση που έχει κάνει, και την αγάπη που προβάλει προς τα έξω στους καινούργιους και τους υποψιασμένους περαστικούς .

Translate »